top of page

Hvad er angst og OCD?

Angst er en normal reaktion, vi alle oplever fra tid til anden. Det er den følelse af frygt, nervøsitet eller uro, der kan opstå, når vi står over for noget, der bekymrer os. Men når angst bliver for intens eller vedvarende, kan det udvikle sig til en tilstand, der kan påvirke vores dagligdag. Det kan forårsage symptomer som hjertebanken, sveden, og følelsen af at miste kontrollen.


OCD er en lidelse, hvor mennesker har gentagne og uønskede tanker (obsessioner) og føler en uimodståelig trang til at udføre gentagne handlinger (kompulsioner) for at lette den angst, disse tanker forårsager. Det kan være ting som gentagne vaske-hænder, tælle eller dobbelttjekke ting gentagne gange. OCD kan forstyrre daglige aktiviteter og skabe stress, da personen føler sig fanget i et mønster af tvangshandlinger.


En subtype (og ofte overset form for OCD) er Pure O OCD. Pure O OCD (også kendt som "primært kognitive OCD") adskiller sig fra den mere åbenlyse OCD, da den primært involverer gentagne, forstyrrende tanker eller mentale billeder uden de synlige kompulsionshandlinger. Personer med Pure O OCD kan opleve uønskede og ofte foruroligende tanker eller billeder omkring temaer som skade, tvivl eller seksuelle tanker. Disse tanker kan være ekstremt angstprovokerende og forstyrrende.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page