top of page

Traumer, PTSD og Kompleks PTSD

Bliver du ved med at kæmpe med de samme problematikker og temaer - og har du en tendens til at overreagere eller undgå de ting, der trigger dig, så har du muligvis været udsat for et traume. Jeg har i min klinik stor erfaring og viden om traumer, PTSD og Kompleks PTSD, og jeg kan hjælpe dig med at komme videre og ud på den anden side

Hvad er traumer & PTSD

Traumer kan opstå fra forskellige begivenheder, såsom ulykker, vold, eller følelsesmæssige belastninger. Når du oplever et traume, kan det påvirke din mentale og følelsesmæssige tilstand på lang sigt. PTSD eller kompleks PTSD kan udvikle sig efter traumatiske oplevelser og er kroppens og sindets måde at håndtere de svære og overvældende oplevelser på. Mennesker med PTSD kan genopleve deres traumer gennem mareridt og flashbacks, og de kan udvikle kraftfulde strategier for at undgå situationer, der minder dem om det traumatiske øjeblik. Kompleks PTSD er relateret til gentagne eller langvarige traumer, såsom langvarig vold, overgreb eller kronisk stress. Det adskiller sig fra almindelig PTSD ved at omfatte følelsesmæssige og interpersonelle vanskeligheder, der kan påvirke din identitet og selvopfattelse. Som psykoterapeut og kropsterapeut er min primære målsætning at støtte dig, der lider af traumer, PTSD eller kompleks PTSD på din vej mod heling og genopretning. Jeg tilpasser min tilgang til dine specifikke behov, så du får et forløb der rammer præcist i forhold til dine mål og ønsker for forløbet.

PTSD Post Traumatic Stress written on the puzzle..jpg
Tearful Young Woman.jpg

Hvordan kan traumer & PTSD skabe problemer?

Traumer, PTSD og Kompleks PTSD kan have en dyb indvirkning på dit liv. Når du oplever traumatiske begivenheder, kan det påvirke dig på forskellige måder. De følelsesmæssige udfordringer ved traumer og PTSD kan være overvældende. Intense følelser som frygt, angst, og tristhed kan blive en daglig kamp. Det kan føles som om, at disse følelser styrer dit liv og forhindrer dig i at føle dig tryg og i balance. På et fysisk plan kan traumer og PTSD resultere i søvnbesvær, konstant træthed, og forskellige former for smerter eller ubehag. Disse fysiske reaktioner kan have en betydelig indvirkning på din generelle sundhed og velvære. Dine tanker og evnen til at koncentrere dig kan også blive påvirket. Hukommelsesproblemer, forvrængede tanker om dig selv og verden omkring dig, samt udfordringer med at fokusere kan gøre det svært at udføre dagligdags opgaver. Sociale forhold kan ligeledes blive påvirket af traumer og PTSD. Det kan være udfordrende at opretholde forbindelser med andre, hvilket kan føre til isolation og følelsen af at være alene i ens kamp. Det er vigtigt at forstå, at du ikke er alene i dine udfordringer, og at der er hjælp at hente. Er du nysgerrig på, hvordan jeg kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at kontakte mig, og vi kan tage en uforpligtende snak.

Agriculture. Hand nurturing and watering a young plant _ Love and protect nature concept _

Hvordan kan jeg hjælpe dig med traumer, PTSD og/eller Kompleks-PTSD

At kæmpe med traumer, PTSD (posttraumatisk stresslidelse) og kompleks PTSD (posttraumatisk stresslidelse med komplekse symptomer) kan være en udfordrende og ofte kompleks rejse, der påvirker sindet og kroppen dybtgående. Min tilgang fokuserer på at skabe et støttende og trygt rum, hvor vi sammen kan udforske dine traumer og arbejde på at genopbygge din styrke. Jeg tilbyder en kombination af terapeutiske tilgange, der omfatter kognitiv adfærdsterapi, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), samtaleterapi og kropsterapi. Disse tilgange er skræddersyet til at imødekomme behovene hos dem, der lider af både PTSD og kompleks PTSD. Vi vil sammen udforske dine oplevelser og arbejde på at udvikle sunde coping-strategier, der passer til netop din situation. Jeg tror på vigtigheden af at anerkende og behandle både PTSD og kompleks PTSD på en måde, der tager højde for deres indvirkning på individet. Uanset om du oplever gentagne flashbacks, følelsesmæssige reaktioner, lavt selvværd eller vanskeligheder i dine relationer, så er mit mål at hjælpe dig med at genopbygge din styrke og genfinde en følelse af balance og ro. Hvis du kæmper med traumer, PTSD eller kompleks PTSD, er der håb om heling. Lad os sammen begynde rejsen mod bedring, så du gradvist kan genopbygge din styrke og skabe positive forandringer i dit liv. Kontakt mig for at starte din rejse mod heling i dag.

Agriculture. Hand nurturing and watering a young plant _ Love and protect nature concept _

Kom i gang nu - book tid

Det kan være svært at tage hul på arbejdet med traumer og PTSD, men jo før du kommer i gang des bedre. Du har derfor her mulighed for at booke en uforpligtende gratis forsamtale på op til en halv time over telefonen, så du bedre kan få en fornemmelse af, hvordan jeg arbejder.

bottom of page